Je bent op zoek naar een woning? Als woningzoeker heb je misschien al ontdekt dat het vinden van de juiste woning niet makkelijk is. En als je al je droomwoning hebt gevonden dan moet je nog zorgen dat je op tijd bent om de woning te bezichtigen en uiteindelijk aan te schaffen. Wat een unieke en super leuke stap hoort te zijn kan omslaan in een vermoeiende en teleurstellende stap.

Woningzoekers en aankoopmakelaars

Natuurlijk weet je dat een aankoopmakelaar je kan helpen, maar die kost geld. Geld wat je liever besteedt aan de koop of inrichting van je nieuwe huis.

Maar is dat geld voor die aankoopmakelaar misschien toch niet slecht besteed? We zetten de voordelen van zo’n aankoopmakelaar op een rij

  1. Een aankoopmakelaar is ervaren, kent de markt, en kan objectief en realistisch meedenken over je woonwensen
  2. Een moderne aankoopmakelaar gebruikt Copaan waarmee jij als zoeker “bovenop” het actuele aanbod zit. Door goed te bepalen wat je woonwensen en wooneisen zijn laat Copaan jou de best passende woningen zien
  3. Een verkopende makelaar zal sneller en makkelijker kunnen schakelen met een aankoopmakelaar omdat dit beide professionals zijn.
  4. En laten we wel zijn het scheelt je ook tijd om al die zaken zelf te doen die een aankoopmakelaar voor jou doet (denk dan aan het doornemen van koopovereenkomsten, het uitzoeken van juridische bepalingen, het doornemen van een VVE, kadaster informatie etc etc)
  5. En zeer waarschijnlijk zorgt de aankoopmakelaar voor een betere aankoopprijs omdat hij/zij professioneel is en jij als koper je wellicht door emotie kan laten leiden.

Besef dat steeds meer woningzoekers een aankoopmakelaar inschakelen.

Artikel in het NRC van 4 mei 2020

In het artikel van de NRC van 4 mei 2020 wordt ook uitgebreid uitgelegd waarom het nuttig is om met een aankoopmakelaar aan de slag te gaan in jouw zoektocht naar een nieuwe woning.

Het volgende staat o.a. in het artikel te lezen:

Huizenzoekers kunnen gemiddeld uit minder dan drie geschikte huizen kiezen bij hun zoektocht, blijkt uit cijfers over de woningmarkt van makelaarsvereniging NVM.

Om de kans op een huis toch zo groot mogelijk te maken, groeit de groep mensen die hun heil zoeken bij een aankoopmakelaar. Diens taak kan variëren van het geven van advies bij een bezichtiging, het begeleiden van het hele aankoopproces tot het vinden van te koop staande huizen nog voor ze op huizenkoopsite Funda verschijnen. Een op de vijf huizen wisselt via een aankoopmakelaar van eigenaar, meldde de NVM eind vorig jaar. In 2012 was dat nog één op de twaalf huizen.

„Sommige huizenzoekers begrijpen het spel niet. Die doen een bod onder voorbehoud van financiering. Nou, dat gaat ’m niet worden in deze tijd.” 

Anderen bieden pertinent te laag. „Dan zeg ik: bied nou 335.000 euro, dan heb je ’m. ‘Nee nee, 331.’ En inderdaad, net mis.” 

Voordelen voor de woningzoeker

In dit blog staan de voordelen van Copaan op een rij, met als doel jou als woningzoeker snel en effectief te helpen vinden van jouw nieuwe koopwoning.